Mulți cred că deținerea unei săli de fitness într-o zonă cu trafic mare este cheia succesului în aceasta afacere. Alții spun că au cei mai buni instructori din oraș și nu mai contează cum arată sala. Total greșit. Locația, instructorii și echipamentele sunt printre cele mai importante aspecte dintr-o sală de fitness, dar nu singurele.
Așadar, dacă ai primit finanțare sau ai resursele necesare pentru deschiderea unei săli de fitness, pe lângă aspectele de mai sus, ține cont de design, de cum să o amenajezi ca să ai succes. Noi îți dăm câteva sfaturi, idei și soluții pentru o sală de fitness de succes.
Materialele folosite în construcția sălii
Calitatea materialelor folosite în construcția sălii este foarte importantă, mai ales pardoseala și finisajele. În alegerea acestora, trebuie să ții cont de zonele de forță, cardio sau functional training. De exemplu, în zona de forță se vor folosi aparate de fitness grele și gantere, care, la impactul cu solul pot deteriora pardoseala. Va oferim solutii personalizate de pardoseli fitness, contactati-ne!
Aparate și accesorii de fitness
Pe lângă calitate, în cazul aparatelor fitness, vorbim și de varietate. Dacă îți dorești să acoperi toate categoriile de antrenament, va trebui să achiziționezi aparate fitness profesionale pentru:
- Antrenamente de forță: aparate fitness multifuncționale, aparate fitness individuale, bănci de antrenament, gantere și alte accesorii.
- Antrenamente cardio: benzi de alergare, biciclete fitness, aparate de vaslit și steppere.
- Accesorii pentru aerobic, yoga și pilatess: step aerobic, saltele fitness, mingi aerobic, benzi elastice și greutați pentru aerobic (gantere, bare de exerciții, etc)
- Functional training: gantere kettlebell, coardă de suspensie, accesorii agilitate, greutăți, etc
Servicii complementare
În acest domeniu de activitate, în care concurența este destul de mare, poți să te diferențiezi și să atragi mai multi clienți prin servicii complementare. Oferă o experiență interesantă, adaugă valoare serviciului tău și oferă-le clienților tăi ceva în plus. De exemplu, poți să faci o zonă cu alimente sănătoase, băuturi energizante și zonă de socializare. Sau, poți amenaja un salon de masaj, bronzat, saună sau electrostimulare, care să atragă atentia clienților preocupați de aspectul fizic. Cu aceste servicii vei crește traficul, îți vei mări veniturile și vei avea clienți mulțumiți ce se simt confortabil petrecând mai mult timp la sala de fitness.
Design
Partea de amenajare a sălii nu e deloc ușoară. Dar, dacă ții cont de câteva aspecte esențiale, vei reuși să faci dintr-o sală de fitness un loc plăcut, în care îți dorești să petreci cât mai mult timp. Nu trebuie să aglomerezi sala cu accesorii ca să o faci interesantă, ba din contră, trebuie să folosești eficient spațiul și să îți organizezi lucrurile pe categorii. De exemplu, cum crezi că arată mai bine ganterele într-o sală? Aliniate lângă perete, sau pe un suport de gantere? Toate accesoriile: discuri, bare, saltele, mingi, steppere și altele, vor arăta mult mai bine dacă vor fi așezate pe suporturi decât dacă vor fi împrăștiate prin sală. Amenazează-ți sala ținând cont de dispunerea aparatelor și ergonomia întregului spațiu.
Clientul, atunci când intră prima dată într-o sală de fitness, își formează o opinie despre ceea ce vede. Lumina, oglinzile și jocul de culori pot fi un avantaj pentru cei care știu să le îmbine, corect, într-o sală de fitness. Totul depinde ce vrei să transmiți prin acel design: senzația de ”acasă” sau senzația de extravaganță/ lux?
Centuryon - cea mai luxoasă sală de fitness din lume
Acustica sălii face și ea parte din design. Calitatea sunetului, volumul și existența pereților fonoabsorbanți capabili sa atenueze reflexia undelor sonore sunt esențiali în buna funcționare a sălilor de fitness. Doar așa vei putea face yoga lângă sala în care se face aerobic sau zumba fără să fii deranjat.
Sperăm că ți-am fost de folos cu aceste sfaturi și îți stăm la dispoziție pentru altele. Mult succes! :)
Citeste si FITLIFE TE AJUTA IN PROIECTUL SALA DE FITNESS CU START-UP NATION